А пісня – це душа народу.

2016-02-19

Усі сторінки українського життя, індивідуального і громадського, світського і релігійного, національного й політичного, відбились в українській пісні, мов у дзеркалі. Ніде дух народу не виявився в піснях так правдиво, як в українців. Жоден народ світу не має такої «співаної історії», як ми.

19 лютого 2016 року у приміщенні районного Будинку культури відбувся ІІ районний фестиваль-конкурс патріотичної пісні «Червона калина», присвячений одній із сторінок українського літопису - невмирущій пам’яті про загиблих героїв Небесної Сотні.

Учасників та гостей фестивалю-конкурсу привітали головний спеціаліст відділу освіти С.Михайленко та волонтер корпусу Миру міс Алессандрія. Вони наголосили, що саме в українській пісні скільки краси і грації, скільки дужого і молодого почуття патріотизму, що нам нічого боятися за своє майбутнє. Патріотична пісня породжує впевненість у собі, волю в перемогу, віру в свою націю, свій народ.

Понад 200 учнів загальноосвітніх навчальних закладів району взяли участь у заході. У програмі були пісні-ветерани 1941-1945 воєнних років, сучасні естрадні патріотичні пісні та авторська пісня Калашник Тетяни, учениці Новопразького НВК, «Поверніть мені Батьківщину». Переможці та учасники фестивалю-конкурсу відзначені дипломами відділу освіти. Гран-прі фестивалю-конкурсу патріотичної пісні отримала учениця Цукрозаводського НВК Жосан Ольга.

На останок член журі - голова цивільного корпусу «Азов» Віктор Іванченко закликав усіх присутніх: «Бережіть та плекайте джерело нашої духовності, нашої незнищеності! Співайте пісню!»

/Files/images/16.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 267

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.